Mistä inspiraatio asuntomessukodin sisustukselle?

Mistä inspiraatio asuntomessukodin sisustukselle?

Yksi Mikkelin asuntomessujen kiinnostavimmista taloista on aktiivisen ja liikunnallisen uusioperheen kodiksi tehty Värisilmän sisustuskohde, Casa WelliKulho. Sen asukkaat toivoivat kodikasta ja persoonallista tunnelmaa, mutta skandinaavisen vaalealla ja hillityllä tavalla.

Tyytyväisiä Casa WelliKulhon asukkaita.

”Monesti löytyy joku juttu, tietty tuote, johon asiakas ihastuu ja jonka ympärille on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta”, kertoo kohteen toteuttanut sisustussuunnittelija Riikka-Mari Sutinen, Luovatoimisto Sutinen.

Laattalattioissa hohdetta ja luonteikkuutta

Talon emäntä ihastui rouheisiin ja luonteikkaisiin Interno 9 -malliston laattoihin, joista tuli tietynlainen sisustuksen kulmakivi. Erilaisia Interno-laattoja on käytetty niin ala- kuin yläkerrassakin tuomaan elävyyttä ja hohdetta eri tiloihin: Keittiö- ja ruokailutilaan sekä WC-, kylpyhuone- ja saunatiloihinkin.

Interno 9 -malliston laatat kosteiden tilojen lattioissa.

Suuret lattialaatat luovat rauhallisen kokonaisuuden.

”Käyttämällä samasta sarjasta eri sävyjä ja kokoja saatiin näiden tilojen lattioihin luotua vaihteleva, mutta yhtenäinen linja”, Riikka-Mari kertoo.

Lämpöä puusta, kodikkuutta tapeteista

Kivitalolle luonteista kovuutta taitettiin Timberwisen tammiparketilla, joka antoi sisustukseen oman lämpimän ja tasapainottavan elementtinsä. ”Laaja puinen lattiapinta on äärimmäisen hyvä tunnelmanluoja: Se luo kokonaisuudelle seesteisen taustan”, sanoo Riikka-Mari.

Tammisen lattian pariksi makuuhuoneiden seiniin Casa WelliKulhon emäntä valitsi valikoimistamme kodikkuutta tuomaan Scandinavian Designers –malliston tapetteja. Arne Jacobsenin suunnittelema Ypsilon-tapetti on kaunis sekä vihertävän että vaalean harmaan sävyisenä. ”Näissä graafiset kuviot on taidolla toteutettu pehmeästi vaaleilla väreillä ilman, että muodostuu kuitenkaan kovia kontrasteja”, kertoo Riikka-Mari.

Työhuoneessa ja alakerran WC:ssä käytettiin Cole & Sonin Curio –tapetteja, jotka antavat vaikutelman maalatusta pinnasta. ”Seinien toteutuksesta ei haluttu kauttaaltaan samantyylistä ja tasapaksua. Skandinaavisen graafisuuden rinnalle luotiin särmää toisenlaisella kuviomaailmalla”, Riikka kertoo.

Casa WelliKulhon kuvat: Studio Hans Koistinen